Placeringsförslag på kort och lång sikt
I Placeringsguiden får du generella förslag på placeringar för både kort överskottslikviditet och placeringar på lite längre sikt, anpassade till den risknivå och tidshorisont som du väljer.
Till Placeringsguiden

På motsvarande sätt ger SPAX-guiden dig tips om vilka SPAX som passar din syn på risk och avkastning.
Till SPAX-guiden

Kostnadsfri prenumeration på månadens marknadsprognos
I månadens marknadsprognos beskrivs och analyseras marknadsläget. Här får du även en prognos för kommande månad samt aktuell fördelning i modellportföljen. Portföljen ger förslag på fördelning mellan aktier och räntor samt fördelning mellan regioner.
Du får då automatiskt en månadsrapport direkt i din e-post så fort en sådan publiceras!
Prenumerera på månadens marknadsprognos

Fondportföljer som sköter sig själva
Väljer du någon av Swedbank Roburs fondportföljer får du en aktiv förvaltning som innebär att fondförvaltaren ser till att placeringen följer den riskprofil du har valt. Förvaltaren fördelar pengarna mellan regioner, länder och branscher, beroende på marknadsläget. Det underlättar för dig som inte vill bevaka marknadens svängningar eller saknar tid, intresse och kunskap för att se till att risken i portföljen är som du vill ha den över tid. Det finns olika fondportföljer beroende på riskvillighet och placeringens tidshorisont. Ditt bankkontor och telefonbanken ger dig gärna råd kring vilken fondportfölj som passar företagets placeringar bäst.
Läs mer om fondportföljer

Handel med värdepapper
Hur ofta du vill handla, vilken typ av värdepapper du vill handla med och hur stort belopp du vill placera avgör vilken värdepapperstjänst som passar bäst. Vissa värdepapperstjänster ger också tillgång till en personlig mäklare eller förvaltare som en kvalificerad resurs. Ditt bankkontor och telefonbanken hjälper dig att komma fram till vilken tjänst som passar. Du kan också använda "Välj rätt värdepapperstjänst", en guide för att på egen hand hitta rätt.
Välj rätt värdepapperstjänst

Här är några av de tjänster du får tillgång till när du är ansluten till någon av värdepapperstjänsterna.

  • Aktiellt - en tidning som innehåller korta analyser av 10-15 bolag och företagsreportage. Den ges ut åtta gånger per år. Du kan få den per post eller via internetbanken.
  • Aktiellt webb - artiklar, TV-inslag och dagliga analyser  i internetbankens värdepapperstjänst.
  • Aktienytt - korta analyser och marknadskommentarer varje vecka via e-post.
  • Morgonrådet - dagligt nyhetsbrev med analyser och affärsförslag via e-post.

Boka tid för en rådgivning
Vill du få en bra överblick över alternativen, hjälp att komma igång med ett sparande eller se över företagets placeringar, boka en rådgivning så kontaktar vi dig. 
Boka rådgivning här