– Det är en fördel att ha verksamhet som rullar hela året, då kan vi ha fast anställda medarbetare, vilket gör att jag känner mig trygg. Det ger också personalen trygga anställningar, vilket bidrar till kontinuitet och kvalitet, säger Linda Andersson, som vill uppfylla kräsna gästers förväntningar. Konferensgästerna är många och de har höga krav.

När hon flyttade ut till makens gård, som gått i arv i generationer, såg hon möjlighet att använda sina tidigare erfarenheter från besöksnäringen på nytt sätt.

– Jag tänkte att med ett bra läge vid E6, närheten till sandstrand, golfbanor och skidbacke så måste det bara gå. Gården behövde utvecklas på något sätt. Och i stället för att odla andra grödor föddes tanken på ett lanthotell, säger Linda Andersson.
Nu har hon och gårdens sex anställda precis klarat av vårens golf- och spagäster och sommarens familjeturister är snart på ingång.

– För ett stadsbarn är det lycka att få bära ett litet lamm. Den upplevelsen kan konkurrera med en dag på nöjespark! säger Linda Andersson.

Att på fem år lyckas bygga upp ett hotell med 36 bäddar, två festsalar och sysselsätta sju personer har väckt uppmärksamhet. Linda har fått priser som Hallands företagare, årets spjutspetsföretag.

Var hämtar du all energi?
– Jag bara är sådan. Vi kliver upp tidigt på morgonen och sen springer vi runt som skållade. Ha. ha. Skämt åsido så är jag duktig på prioritera vad som är viktigt i livet och för affärerna. Men jag tar mig inte tid för mitt eget hem, till exempel, säger Linda Andersson.

När tid är en begränsad resurs måste något stryka på foten. En realistisk plan är bra att ha, och följa den, påpekar hon.

– Vi har haft en plan att bygga ut anläggningen i steg. Vi har plöjt ner omsättningen i verksamheten, och när det gick bättre har vi kunna öka takten. Vi kunde till exempel bygga vårt spa tidigare än planerat, säger Linda Andersson.

Med egna tillgångar blir det lättare att få finansiering. Linda har alltid varit noga med att sköta sina affärer och har en god relation med banken.

– Jag är inte en person som vill skuldsätta mig och jag är kostnadsmedveten. Under bygget har jag haft koll på vad varje skruv kostar. Ett bra råd till andra är att vara noga med att ta in och jämföra offerter. Det är ett sätt som kan spara miljoner!

Att driva pensionat är inte att gå omkring och mysa hela dagarna. Det är hårt slit.

– Men nu när affärerna går bra, kan vi ta ledigt någon gång och åka någonstans. Eller så kan vi göra som gästerna, och bara sätta oss ner och njuta av naturen. Vi bor ju trots allt på den vackraste platsen på jorden, säger Linda Andersson.