Frida Emmertz är infödd skåning, boendes i Höör och har en gedigen utbildning och erfarenhet av lantbruk. Hon har studerat agronomi och ekonomi, i yrkeslivet har hon arbetat i den skånska Länsstyrelsens lantbruksprogram som lantbrukskonsulent och nu senast som säljare på Hörby Lantmän.

– För min del kommer fokus att ligga på att använda min lantbrukskompetens till att hjälpa våra skogs-, och lantbrukskunder, och att vara en resurs åt mina kollegor som arbetar som företagsrådgivare inom lantbrukssektorn, säger Frida Emmertz.

 

Lokala beslut

Sparbanken 1826 är en bank som bland annat vill utveckla regionens näringsliv. Ett näringsliv som består av både stora och små företagare varav en hel del inom skogs- och lantbrukssektorn.

– Det är tufft på lantbrukssidan och det viktiga är att kunna förstå kundens affär och situation på marknaden, säger Frida Emmertz. Det är längre perspektiv och andra tidsramar inom skogs- och lantbruk jämfört med annat företagande.

 

Utgår från Hässleholm

Som ny lantbruksspecialist kommer Frida Emmertz att arbeta över ett stort geografiskt område men hennes utgångsort kommer att vara Hässleholm, där hon har sitt kontor.

– Lokal närvaro är viktigt för oss, säger Lars Persson som är chef för Affärsutveckling Företag på Sparbanken 1826. Alla beslut ska fattas här i våra hemtrakter vare sig det handlar om stora eller små investeringar.

 

Viktigt för banken

Lantbrukssektorn är en stor del av regionens näringsliv och som sådan har den också stor betydelse för Sparbanken 1826.

– Det är en viktig del av vår verksamhet och därför känns det bra att få in en ny medarbetare med rätt bakgrund, säger Lars Persson. En person som förstår vad som krävs för att lyckas inom de olika lantbruksinriktningar som finns här i våra trakter.