– Det är trevligt att komma ut och träffa andra lantbrukare, säger Hans-Erik Elofsson. Det var ett bra upplägg med lite av varje och sedan fanns det något för frugan också i och med att Bo Rappne var med.

Satsade stort 2006

Hans-Erik Elofsson sitter nästan som förväntat i traktorn när han blir uppringd. Över mobilen berättar han att han drivit gården i Norra Åsum i egen regi sedan 2003. Verksamheten består av växtodling där grödor som potatis, spannmål, sockerbetor och raps ingår. 2006 gjorde han en rejäl ekonomisk investering och började arbeta i stor skala. I samband med det begärde han in offerter från flera banker och valet föll på Sparbanken 1826.

– Jag kände att det fanns ett större lantbrukskunnande på det lokala planet där, säger Hans-Erik Elofsson. Sedan ligger kontoret i Vä bara en och en halv kilometer bort. Är det inga större saker som ska diskuteras är det lätt att ta sig dit för en pratstund.

Lantbruket är viktigt

För en del lantbrukare blir det mycket ensamarbete under dagarna. Kanske är det en av anledningarna till att Sparbanken 1826 lantbruksträffar är uppskattade.

– Träffarna anordnas ett par gånger om året och på dem tar vi upp frågor som rör lantbrukare och deras verksamhet, säger lantbruksspecialist Frida Emmertz hos Sparbanken 1826.

Vid dessa träffar passar banken också på att ge matnyttiga tips i olika ekonomiska frågor. Arrangemangen är väl inarbetade och får generellt positiva omdömen.

– Sparbanken 1826 verkar i en odlings- och lantbruksregion, säger Frida Emmertz. Därför är det viktigt att vi knyter de kunderna till oss och vårdar kontakterna när vi väl fått dem. Det blir både ett trevligt och ypperligt tillfälle att stärka relationen med våra lantbrukskunder.