Efter nyår drar Bonde möte bonde igång igen. För tredje säsongen bjuder banken och LRF Konsult in till ett forum med fokus på utvecklingsmöjligheterna inom svenskt lantbruk. I den här omgången av det populära konceptet arrangeras sex träffar runt om i landet.

Meningsfulla möten

Träffarna pågår en halv dag och består av en blandning av gruppdiskussioner, erfarenhetsutbyte och seminarier.

– Syftet är att skapa förutsättningar för framåtriktade diskussioner och ömsesidigt erfarenhetsutbyte. Vi ser att det finns ett behov av att få ventilera frågor som rör driftsformer, ägarskiften och utvecklingsmöjligheter med branschkollegor och experter, säger Per Skargren, ny segmentsansvarig för Skog och lantbruk på Swedbank.

Konkret nytta

En av dem som varit med på Bonde möter bonde är Anders Widinghoff från Hjo Nygården, utanför Hjo. Tillsammans med en kurskamrat från naturbruksgymnasiet i Nibble arrenderar han 450 hektar åker, har 250 mjölkkor och lika många rekryteringsdjur. På gården finns också en biogasanläggning och ett stort mejeri, som drivs av Skånemejerier.

– Min rådgivare på banken föreslog att jag skulle komma till Bonde möter bonde och berätta om vår verksamhet, säger han.

Sagt och gjort. Förra året deltog Anders och ett drygt tiotal andra lantbrukare i regionen på Bonde möter bonde i Skövde.

– Jag tycker att det var bra. Det är med Bonde möter bonde som med andra liknande arrangemang – ju mer konkret nyttan man får ut, desto bättre är det. För mig resulterade träffen i att jag lärde känna en lantbrukare som driver en verksamhet liknande vår, och vi har hållit kontakten, säger Anders Widinghoff.

Det kostar inget att vara med på Bonde möter bonde och vi bjuder mat och kaffe.
Anmäl dig redan nu på swedbank.se/bonde

Här är Bonde möter bonde 2014:

Ort Datum Kl.
Vänersborg/Trollhättan 9 januari kl 9.30-15.00
Örebro 16 januari kl 09.30-14.00
Kalmar 21 januari kl 17.00-22.00
Ängelholm 23 januari kl 11.00-15.00
Linköping 29 januari kl 10.00-15.00
Jönköping 5 februari kl 09.30-14.30