Ta emot kortbetalning med Kortinlösen via Mobil
Kortinlösen via Mobil fungerar i princip som andra kortbetalningar, med den skillnaden att betalningen genomförs med hjälp av en liten kortläsare som du kopplar till dina smarta mobil eller läsplatta. Det betyder att alla kunder som har ett bankkort eller betal- och kreditkort kan betala sina inköp med den här lösningen. Det gäller förstås även kunder med utländska kort. 

Köpet går till som vid andra kortbetalningar: kortläsaren läser av chipet på kortet och kunden verifierar köpet med sin kod. Kvittot på köpet skickas till den e-postadress som kunden uppger i samband med köpet. 

Kortinlösen via Mobil fungerar lika bra oavsett var du befinner dig. Det enda du behöver försäkra dig om är att den mobila internetuppkopplingen fungerar där du är. När dina kunder betalar med Kortinlösen via Mobil har de samma konsumentskydd som när de betalar med kortet i fasta terminaler. Med Kortinlösen via Mobil kan du också hantera både returer och makuleringar av köp.

För att använda Kortinlösen via Mobil behöver du ett inlösenavtal med Swedbank Babs, kortläsaren Babs Micro från Babs Paylink och en app, som du laddar ner från Google Play Store eller App Store. 

För kortläsaren Babs Micro betalar du en hyra på 90 kr i månaden (ordinarie pris) de första 12 månaderna och därefter 40 kr i månaden samt en serviceavgift per transaktion på 2 procent av köpesumman. Du är bunden till avtalet i 12 månader.

Du skaffar Kortinlösen via Mobil via Telefonbanken, se telefonnummer i rutan längst ner, eller via ditt bankkontor.

Läs mer om Kortinlösen via Mobil Färs & Frosta Sparbank eller Sparbanken 1826

Swish – för enkla mobilbetalningar, även på distans
Swish för företag är en företagsanpassad version av Swish för privatpersoner, som lanserades 2012 och snabbt fick över 1,2 miljoner användare. När du tar betalt med Swish för företag får du betalningen direkt till ditt konto, alla dagar i veckan året runt. För att använda Swish företag behövs ingen teknisk utrustning. 

Som företagare får du ett Swish-nummer, som kopplas till det företagskonto dit pengarna ska gå. Din kund swishar betalningen genom att ange swish-numret, beloppet och eventuellt ett meddelande. Pengarna överförs direkt och är på ditt företagskonto inom ett par sekunder. Snabbt och säkert.  

Med Swish kan du ta betalt av din kund även om ni inte träffas fysiskt. Swish fungerar med andra ord vid olika former av distansköp. Du håller koll på dina Swishbetalningar direkt i Mobil- eller Internetbanken.

När du tar emot betalningar med Swish betalar du en avgift per transaktion oberoende av hur stort eller litet beloppet är.

Du skaffar Swish i Internetbanken, via
Telefonbanken eller på bankens kontor.

Läs mer om Swish för företag Färs & Frosta Sparbank eller Sparbanken 1826

Kortinlösen via Mobil, Swish eller både och?
Här kan du jämföra lösningarna och se vilken som passar din verksamhet bäst, eller om du ska skaffa båda för att alltid kunna erbjuda dina kunder bra och enkla sätt att betala. 

Kortinlösen
via Mobil
Swish
Ta betalt av kunder som har kort x
Ta betalt av kunder som har Swish
x
Relativt få betalningstransaktioner x x
Ofta kontant betalning x x
Fast försäljningsställe x x
Olika försäljningsställen x x
Ta betalt när företaget är obemannat
x
Utländska kunder x
Köp på distans
x
Många returer x

Har du frågor eller funderingar kring lösningarna eller vilken du bör välja? Kontakta din företagsrådgivare eller ring Telefonbanken!

Telefonbanken

Under en övergångstid ringer du skilda nummer till Telefonbanken i Sparbanken Skåne beroende på om du  är kund i Färs & Frosta Sparbank:  0771-22 11 11 eller Sparbanken 1826:     044-18 26 00