Hur fungerar e-bokföring?
E-bokföringen är ett komplett bokföringsprogram särskilt framtaget för småföretagare. Syftet med programmet är att göra bokföringen så enkel och lättförståelig som möjligt.  

Det unika med e-bokföringen är den direkta kopplingen till kundens internetbank. Bokföringsprogrammet är integrerat i internetbanken och speglar därför alla händelser där i realtid. Så fort något händer på ditt företagskonto finns underlaget i bokföringen, helt automatiskt. Den här funktionen är unik för företagskunderna i Swedbank och sparbankerna. Programmet kan minska den tid du behöver lägga på bokföring med så mycket som 80 procent.

Hur och varför sparar man tid genom att använda e-bokföringen?
Den stora tidsbesparingen är en konsekvens av kopplingen mellan internetbanken och bokföringsprogrammet. Tack vare den slipper du som användare det manuella arbetet med att mata in bokföringsunderlaget med datum, text och belopp.  

Programmet minimerar dessutom risken för fel, eftersom du inte kan skriva fel datum, fel text eller fel belopp. De korrekta uppgifterna finns redan i programmet. Det enda du behöver göra är att acceptera det föreslagna motkontot eller välja ett annat.