– Det här gör det så enkelt att vem som helst kan sköta sin egen bokföring. Allt finns samlat i internetbanken och går per automatik, säger Stig Fredriksson.

Stig Fredriksson från Göteborg driver företaget Butterwater Audio , där han utvecklar och tillverkar högtalare. Än så länge är verksamheten ganska liten, men målbilden är klar.

– Bill Gates startade precis som jag hemma i garaget. Jag ska inte bli Bill Gates, jag ska bli större, säger han.

Stig Fredriksson blev bekant med e-bokföring på en kundträff i höstas och bestämde sig för att köra, efter att ha utvärderat ett antal olika lösningar. 

– Efter kundträffen fick jag hjälp att komma igång av några av de konsulter som finns i nätverket runt leverantören av e-bokföringsprogrammet. Nu är jag i full gång. Bokföring kan inte bli enklare än så här, säger han.

Så funkar det

E-bokföringsprogrammet kopplas direkt till ditt företagskonto, via internetbanken. Alla rörelser på kontot kommer automatiskt in i bokföringen. Det enda du behöver göra är att välja konto för transaktionen eller godkänna det konto som programmet föreslår. 

Lösningen innebär att kontot och bokföringen alltid stämmer överens. Den innebär också att du kan sköta din bokföring från alla datorer som har en internetuppkoppling. 

Eftersom programmet är helt webbaserat behöver du aldrig bekymra dig om uppdateringar, lagring eller back-up. Allt går med automatik.

Träffar överallt

Under 2015 kommer Sparbanken Skåne att hålla utbildningar i e-bokföring där du kan lära känna programmet och träffa andra företagare. Håll utkik på vår hemsida, www.sparbankenskane.se.