Banken genomför den här förändringen för att höja säkerheten och skydda kunderna när de handlar på nätet. Genom att företagskorten nu automatiskt ansluts till Verified by Visa och MasterCard SecureCode minskar risken för kortbedrägerier.

Gratis och enkelt

De kort som berörs av förändringen är Bankkort Business, Visa Business Card och Visa Business Card Skog och Lantbruk. Ska du betala med något av korten när du handlar på nätet, i butiker som använder MasterCard SecureCode/Verified by Visa, behöver du ett Mobilt BankID. Det kostar inget att skaffa och är enkelt att ladda ner i mobilen eller läsplattan. 

Gör så här

  1. Ladda ner BankID säkerhetsapp i Appstore eller Google Play
  2. Anslut dig till Mobilt BankID hos den bank där du är privatkund. 

Är du privatkund ansluter du dig i din privata internetbank eller på ditt bankkontor.

Fler skäl att skaffa Mobilt BankID

Du som inte har Mobilt BankID ännu kan glädjas åt att du kan ha användning för det i många sammanhang. Du kan till exempel skaffa Swish Företag och ta betalt med mobilen på ett enkelt sätt och du kan använda legitimationen i kontakterna med Skatteverket och många andra myndigheter och företag. Är du privatkund kan du dessutom använda Mobilt BankID för att logga in i och använda internet- och mobilbanken.