– Mobilbanken företag är ett superviktigt verktyg för oss. Vårt företag växer så det knakar och allt går fort, så det gäller för oss att hela tiden ha koll på vad som händer. Vi behöver veta när pengar har kommit in, om dollarn är på väg upp eller ner och om överföringar har gått igenom, säger Filip.

Både Filip och Joachim reser mycket, står på mässor och träffar kunder och samarbetspartners över hela världen. 

– Vi måste ha en bra mobil banklösning som hänger med i svängarna. Utan Mobilbank företag hade vårt jobb varit mycket krångligare, säger Filip.

Mobila accessoarer

För två år sedan startade Filip och Joachim sin verksamhet, under varumärket iDeal of Sweden. Affärsidén är att designa, tillverka och sälja snygga, funktionella och kvalitativa accessoarer till mobiltelefoner, datorer och surfplattor. Det handlar om sådant som mobilplånböcker, datorväskor och fodral till surfplattor. Försäljningen sker både på nätet och hos stora, välkända återförsäljare. 

 – Vi började tidigt med en webbutik och såg snabbt en stor efterfrågan på den typen av produkter. Då började vi fokusera på att komma ut hos de stora återförsäljarna och lade grunden till det sortiment som vi i dag är stolta över att presentera. Våra återförsäljare är bra skyltfönster för våra produkter och i Sverige står de för ungefär 70 procent av omsättningen.

Första året omsatte iDeal of Sweden 3 miljoner kronor. I år hamnar omsättningen på 14 miljoner. Nästa år siktar de mot 50 miljoner. 

Internationell satsning

– Nästa stora steg blir vår internationella e-handelssatsning, som drar igång efter årsskiftet. Den tror vi kommer att bli ett stort lyft både för e-handelsdelen av verksamheten och för den totala omsättningen, säger Filip.  

Filip och Joachim har varit kunder i banken i drygt ett år. 

– Vi letade efter en bankpartner som trodde på oss och ville vara med oss på vår resa. I Simon Hansson på Swedbanks kontor i Täby, har vi fått den samtalspartner och rådgivare vi sökte. Vi är mycket nöjda, säger Filip.   

Filip och Joachims favoritfunktioner i Mobilbanken företag:

1.  Ekonomisk översikt – för att enkelt kunna överblicka konton och överföringar.

2. Råvaror och valutor – för att snabbt och enkelt kunna följa de valutakurser som är relevanta för oss.