• Håll koll på nya regler

    Det politiska läget är osäkert och förändringar i regelverken kan få stora konsekvenser för enskilda företag. Nu ser det inte ut som regeringen går vidare med förslaget om höjd utdelningsbeskattning för fåmansägda aktiebolag, men det planeras fortfarande för höjd flygskatt. Förslaget om vinstbegränsningar för företagare inom vård, skola och omsorg lever också vidare. 

  • Se över dina trygghetslösningar

    Många nyblivna företagare håller ner sin lön och har svårt att spara till pensionen. Det är inget konstigt med det, men om det går många år utan ordentliga löneuttag och eget pensionssparande kan det få allvarliga konsekvenser. Se över din situation och skyddsnäten kring dig, din familj och dina anställda. 

  • Höststäda i ekonomin

    Gå igenom företagets utgifter – ungefär vartannat år. Det kommer hela tiden nya lösningar som kan vara både billigare och bättre än de du har. Samtidigt måste du värdera din tid. Att tjäna någon tusenlapp på billigare telefoni måste vägas mot den tid det tar att flytta abonnemanget och få allt att fungera igen. Tid som hade kunnat användas för att utveckla och sälja nya tjänster och produkter.