– Vi såg att det fanns ett behov hos våra kunder. De vill helst få hjälp av samma leverantör hela vägen – från bokföring till bokslut och deklaration, säger Emilia Lindhe Vithal på Speedledger, som står bakom tjänsten. 

Tjänsten har testats under ett år och lanseras nu på bred front. För att få tillgång till den behöver du:

  • Använda e-bokföring
  • Ha enskild firma eller aktiebolag
  • Omsätta mindre än 3 miljoner kr 
  • Ha ett begränsat antal bokföringshändelser per år (500 för enskild firma, 1 000 för aktiebolag)
  • Ha ett begränsat lagervärde (max 5 000 kr för enskilda firmor, max 10 000 kr för aktiebolag)
  • Inte ha någon anställd om du driver enskild firma och max två om du har aktiebolag. 

– Tjänsten, och prislappen, är anpassad efter det lilla företaget som vi vet ofta får betala avsevärt mycket mer för motsvarande tjänster. Eftersom vi redan har ett samarbete med kunderna kan vi vara väldigt effektiva och komma med ett mycket konkurrenskraftigt erbjudande, säger hon. 

Så här fungerar bokslutstjänsten:

  1. Du bokför dina transationer löpande i e-bokföringen.

  2. När du skaffar tjänsten går bokföringsexperterna på Speedlegder igenom din bokföring och när det är dags för bokslut får du en egen redovisningskonsult. 

  3. Du fotar av dina verifikationer, helst löpande under året, med en särskild app och laddar ner dem i en digital pärm, som din redovisningskonsult har tillgång till. 

  4. När det är dags för bokslut stämmer konsulten av transaktionerna och sammanställer ett förenklat årsbokslut och din NE-blankett, om du driver enskild firma. Har du ett aktiebolag får du bokslut, deklaration och årsredovisning. 

- Bokslutstjänsten är prisvärd och gör det enkelt för våra kunder. Men minst lika viktigt är förstås att de känner sig trygga med kvalitet det jobb som görs. Våra kvalificerade och erfarna redovisningskonsulter är en garant för det, säger Emilia.