Företag som erbjuder kortbetalningar är med och bidrar till att minska mängden kontanter i samhället, vilket är bra för både miljön och säkerheten. Väljer företaget ett avtal med Sparbanken Skåne blir betallösningen ännu enklare.

- Är man kund hos oss och tecknar inlösenavtal med oss är den stora fördelen att du har allt samlat på samma ställe. Du får en bra överblick i din internetbank, menar hon.

I internetbanken ser företaget alla transaktioner och avgiften för varje kortbetalning sammanställs på en faktura en gång i månaden. Sparbanken Skåne har också specialister lokalt som kan hitta ytterligare betallösningar för företaget. 

- Lösningen ska vara bekväm och smidig för både kunden och företaget. Sparbanken Skånes kunder har nära till våra specialister som kan hjälpa till att hitta skräddarsydda betallösningar utifrån de behov kunden har, säger Caroline Sköld.

Vad är bra att känna till?

- Man kan bland annat ha kortinlösen via internet och via terminal och hur behovet hos företagen ser ut är olika. När kunden betalar med kort sätts pengarna in på företagets konto första bankdagen efter att kortbetalningen gjorts. Vi vet att likviditeten är viktig för företag och att de behöver få tillgång till pengarna snabbt, säger hon.

För att teckna inlösenavtal med Sparbanken Skåne ringer du Kundcenter Företag på 0771-12 20 00, vardagar klockan 8-17, eller kontaktar din rådgivare. Banken hanterar din beställning snabbt och avtalet är klart på 1-3 bankdagar. Väljer du en kortterminal skickas den inom 5 arbetsdagar.