Musikhjälpen är i Lund den 10-16 december. Den välkända glasburen kommer att stå på Stortorget i Lund och eftersom Lund är en del av Sparbanken Skånes verksamhetsområde vill vi gärna bidra. Sparbanken Skåne är en bank för alla och vi vill att samhället ska vara tillgängligt för alla. Vi är en stark regional bank vars verksamhet bygger på grundläggande sparbanksvärderingar. Tillsammans med våra kunder är vi med och stödjer bland annat samhällsutveckling. Årets tema i Musikhjälpen handlar om ett ämne som vi gärna är med och sätter fokus på.

- Under hösten har vi haft ett stort internt engagemang i banken för att samla in pengar till Musikhjälpen. Men vi vill också kunna bidra tillsammans med våra kunder. Därför föddes idén om att ha en egen insamling där banken tillsammans med våra ägarstiftelser lägger lika mycket som den som skänker ett bidrag, säger Marcus Nilsson, Marknads- och försäljningschef på Sparbanken Skåne.

En gång i veckan sedan oktober har vi matchat bidragen som landat i vår insamling Sparbanken Skåne Tillsammans ger vi tillbaka. Under hösten har bankens personal på flera olika sätt engagerat sig för att samla in så mycket pengar som möjligt. Ett exempel är att bankens personal haft möjligheten att köpa honung genom att skänka pengarna för honungen till insamlingen. Honungen har producerats genom ett hållbarhetsprojekt där banken hyrt bisamhällen och därigenom fått lokalproducerad honung. Anställda har också utmanat varandra genom olika aktiviteter för att lyckas samla in mest pengar under en begränsad tid. Det har handlat om allt från att baka kakor till att hitta på tävlingar inom idrott. 

Under Musikhjälpenveckan kommer Sparbanken Skåne stå på Kungsgatan både den 12 och den 15 december för att samla in ytterligare bidrag. På plats erbjuder vi bland annat den som skänker ett bidrag i vår insamling att vi slår in julklappar. Vi har startat en digital auktion av signerade handbollslandslagströjor och två biljetter till handbolls-EM 2020. Auktionen finns på Tradera och slutsumman går oavkortat till Musikhjälpen.

- Musikhjälpen bygger på engagemang och det har vi lyckats skapa. Vi är stolta över att kunna bidra på det här sättet och hoppas att fler vill stödja vår insamling, säger Marcus Nilsson. 

Vi och våra ägarstiftelser Sparbanksstiftelsen Finn, Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanksstiftelsen 1826 tackar för ditt bidrag!